SALMA Curry av Ina Johnsen

Av Ina Johnsen fra  Mat På Bordet.

Du vil ikke tro hvor enkelt det er å lage dette! Du lager en base – eller skal vi kalle det en curry suppe, og så har du bare alt annet opp i. Det er såpass enkelt at hvis du har laget basen så kan alle lage middagen sin selv. God middag!

http://www.salma.no/content/uploads/2014/10/marte_marie_forsberg_20140613_MG_2318-144x144.jpg
SALMA Curry av Ina Johnsen

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 1 løk skjært i terninger
  • 1 hvitløksfedd i tynne skiver
  • 1-2 ss rød thai curry paste*
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml fiskebuljong eller kraft
  • 1 rød paprika skjært i terninger
  • 500 g SALMA skjært i terninger
  • 150 g sukkererter skjært på langs
  • ca. 100 g spinat, renset, store stilker fjernet
  • nøytral olje for steking – rapsolje e.l.
  • Til servering:
  • ris eller nudler
  • frisk koriander
  • lime

Slik gjør du:

  1. Lag basen. Varm opp en stor gryte og ha opp i litt olje. Stek løk i noen minutter, tilsett hvitløk og stek i 1 minutt til. Stek på høy varme, dette skal gå fort.
  2. Ha opp i curry paste, rør sammen med løken og hvitløken mens den steker.
  3. Ha opp i kokosmelken og buljongen. Kok opp basen, skru så ned varmen og la det trekke. Smak evt. til med litt salt.
  4. Synes du at den ble for mild kan du alltids ha opp i mer curry paste.
  5. 5 minutter før servering har du opp i resten av ingrediensene. Jeg begynner med paprika, så SALMA. Sukkererter og spinat går i til slutt. Rør spinaten forsiktig ned i suppen.
  6. Avslutt med en dæsj med limesaft og server med ris eller nudler og frisk koriander.

Tips

*Styrke på curry paste vil variere fra merke til merke. Jeg brukte Thai red curry paste fra Blue Dragon. 1ss gir en veldig mild curry, 2ss gir en mer tydelig curry smak uten å være for spicy.