Brioche Burgerbrød

Prøv hjemmelagete Brioche burgerbrød. De blir myke og saftige, og er perfekt til SALMA Burger.

briochebrød

Dette trenger du til 12 porsjoner:

  • 2,5 dl vann
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 ss melk
  • 2 ss brun farin
  • 450 g pizzamel eller hvetemel
  • 1 ts salt
  • 4 ss smør
  • 3 egg
  • Topping:
  • Sesamfrø eller solsikkekjerner
  • 1 egg til pensling

Slik gjør du:

  1. Bland lunkent vann, gjær, lunken melk og sukker i en bolle. La det stå og hvile i 5 minutter.
  2. Ha i salt og mel i en annen bolle. Tilsett romtemperert smør og smuldre det godt sammen.
  3. Lag en grop i midten av bollen med mel og smørblandingen, tilsett væsken og 2 egg i denne gropa. Bland sammen med hen- dene til en lett klisset deig.
  4. Ha litt mel på en bakebenk og tipp deigen over på melet.
  5. Elt deigen i ca. 10 minutter, ikke tilsett mer mel, deigen skal være litt klissete. Deigen er klar når den er myk og litt elastisk.
  6. Ha den i en oljet bolle, dekk med plast lm og la den heve til ca. dobbel størrelse.
  7. Slå luften ut av deigen, tilsett evt litt mel, den skal være akkurat ikke så klissete at den slipper fingrene dine.
  8. Forvarm ovnen til 200°C.
  9. Del deigen i ca 12 like store emner og legg dem på et bake- brett med bakepapir. Ha litt olje på et ark plastfilm og legg dette løst over, mens brødene får heve i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
  10. Pensles med sammenpisket egg.
  11. Dryss over sesamfrø eller solsikkekjerner.
  12. Stekes i ovnen på nederste rille i ca. 20 min.

Tips

Ved servering del brødet i to. Dypp snittflaten i litt olivenolje,  grill snittflaten på glovarm grill, evt. i panne til den får en deilig crunch.