Vaffel-burger med lakseburger og friterte jordskokkchips

Hva med å servere en saftig SALMA lakseburger med vaffel istedenfor vanlig burgerbrød? Burgeren serveres med en nydelig hjemmelaget rømmedressing, syltet rødløk og sprø jordskokkchips. Lag gjerne litt ekstra for chipsen er perfekt å servere til for eksempel supper også!

Lag burgeroppskriften med vår originale SALMA burger eller med vår nyhet SALMA burger Pepper & Lime.

Simen Vatne, deltaker i MasterChef Norge 2020, har laget en oppskrift med SALMA burger som vil imponere gjestene!

https://www.salma.no/content/uploads/2021/02/Profilbilde_salma-simen-vatne_v2-144x144.jpg
lakseburger

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 4 stk SALMA burger
  • 8 stk jordskokk
  • 1 boks rømme
  • 1 sitron
  • 5 dl solsikkeolje
  • 1/2 ts grovkvernet pepper
  • 1 pose ruccola
  • 2 stk rødløk
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Lag vafler slik du pleier men reduser sukkermengden til 1/4. Stek vaflene og la dem tørke en halvtime på en bakerist slik at de blir litt crispy.
  2. Bland sammen rømme og pepper. Smak til med sitronsaft og salt.
  3. Skrubb jordskokkene godt og kutt i tynne skiver med en mandolin eller kniv. La de trekke litt i kaldt vann før du tørker godt av dem. Friter i solsikkeolje på middelshøy varme til de får en gyllen farge. Dryss over litt salt og server som tilbehør.
  4. Lag syltelake ved å koke opp 2 dl vann med saften fra 1 sitron og 100 g sukker. Kjøl ned laken. Skjær løken i strimler ved å bruke en mandolin. Ha løken i syltelaken og la den stå i minst 30 minutter, du kan også lage dette dagen i forveien.
  5. Stek burgeren på begge sider i 1-2 minutternrett burgeren som du ønsker.

Tips

Lag gjerne flere typer topping og tilbehør slik at gjestene selv kan velge hva
de vil ha. Dette kan for eksempel være agurk, spirer eller andre typer dressinger ol.