Fisketaco med grillet laks

Laks i tacoen? Du vil ikke angre når du har prøvd denne oppskriften med grillet SALMA og hjemmelaget tacokrydder.

salma fisketaco

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Fisketaco:
  • 600 g SALMA
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 stk lime
  • 1 dl frisk koriander
  • 8 stk tortillas
  • En pakke cherrytomater
  • 125 g ferdig vasket salat
  • Avocadorøre
  • Lettrømme
  • Hjemmelaget tacokrydder:
  • 3 ss chilipulver
  • 2 1/2 ts malt chilipepper eller chiliflak
  • 2 1/2 ts tørket oregano
  • 2 ss malt spisskummen
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1 ss havsalt
  • 2 ts sort pepper
  • 1/4 ts malt anis
  • 1 ss brunt sukker

Slik gjør du:

Hjemmelaget tacokrydder:

  1. Bland sammen alle ingrediensene i en morter eller i en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.

Fisketaco:

  1. Vask limen. Riv av det grønne på limeskallet med ett rivjern. Del limen og skvis ut saften. Ha saft og skall i en bolle.
  2. Lag marinade av tacokrydder, olje, limesaft og limeskall.
  3. Skjær fiskefileten på langs i pekerfingertykke strimler. Del strimlene i fire.
  4. Ha fiskestrimlene i en liten pose sammen med marinade og sett de kaldt i 20-30 minutter.
  5. Grill fiskestrimlene på sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Fiskestrimlene skal ikke være gjennomstekte, men ha en rosa kjerne i midten. Varmen vil fortsette å trekke inn i fisken etter at du har tatt de av grillen.
  6. Varm tortillaen på den indirekte siden på grillen.
  7. Server tortillaene med salat, avocadorøre, frisk koriander, cherrytomater og grillet SALMA.
  8. Topp med lettrømme.

Tips

Fremgangsmåte til avocadorøren finner du i denne oppskriften på lønnesirupsglasert SALMA.