Grillet lakseburger med vannmelonsalsa og grillet ananas

Denne oppskriften kan du gjøre så enkelt eller avansert du ønsker. Alle delene fungerer fint sammen så ønsker du kun å lage grillet ananas og toppe med yoghurtdressing kan du det – eller har du lyst på vannmelonsalsa og salsa verde fungerer det også. Har du god tid og skal kose deg maksimalt så lager du hele! Smakene passer perfekt med vår Limited Edition grillnyhet – SALMA Burger Fresh herbs. Les mer om burgeren her. God grillmiddag!

burger av laks, lakseburger med vannmelon

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 4 SALMA lakseburgere, gjerne nyheten fresh herbs
  • 4 brioche burgerbrød
  • 1 pose valgfri salatmix
  • 4 skiver fersk ananas
  • 1 chili
  • 1 lime
  • Vannmelonsalsa
  • 1 båt vannmelon
  • 1 nektarin
  • 1 blodappelsin
  • 1 neve koriander
  • Salsa verde
  • 1 bunt bladpersille
  • 1-2 fedd hvitløk
  • Saften av 1 sitron
  • 4 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • Yoghurtdressing
  • 1 dl yoghurt naturell
  • Saften av 1 lime
  • 1 ss honning

Slik gjør du:

Salsa verde

  1. Start med salsa verde. Finhakk bladpersille og ha i en bolle sammen med hakket hvitløk, saften av sitron og olivenolje. Rør godt og smak til med salt og pepper.

Yoghurtdressing

  1. Ha yoghurt i en bolle og bland inn saften av lime og honning.

Vannmelonsalsa

  1. Del vannmelon, nektarin og blodappelsin i små biter og ha i en bolle. Bland inn godt med hakket koriander.

Grillet ananas

  1. Skjær vekk skallet på ananasen. Del i fire skiver på ca. 1 cm og gni ananasskivene eller grillristen inn i litt nøytral olje. Grill skivene i ca. 3 minutter på hver side.

Grilling

  1. Når SALMA® burger skal grilles er det viktig at grillen er ordentlig varm før du setter i gang. Pensle lakseburgerne med litt nøytral olje før grilling. SALMA® burger trenger litt kortere tid på grillen enn i panne. Grill først den ene siden i ca. 1-2 minutter. Vipp så burgeren rundt og grill i ca. 1/2 minutt på den andre siden. Vi anbefaler å beholde en saftig rosa kjerne på burgeren. Varm gjerne burgerbrødet på indirekte varme rett før servering!

Anretning

  1. Smør burgerbrødet med salsa verde på bunnen, topp med salattopper, grillet ananas og SALMA burgeren. Legg på godt med vannmelonsalsa – smør lokket med yoghurtdressing og server de deiligste sommerburgere!