Laks med Crème Fraîche og Mango Chutney

Lyst på en kremet variant til middag? Denne retten er fyldig og søt, og er ferdig i en fei.

salma cremefraiche

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 600 g SALMA
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 3 dl Crème Fraîche lett eller original
  • 3 ss Mango Chutney
  • 1-2 ts Curry paste eller karrikrydder
  • Litt fersk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær SALMA i porsjonsstykker på ca. 100 gram, og krydre med salt og pepper.
  2. Brun SALMA-stykkene i smør i en stekepanne på middels høy varme i ca. 1 minutt på hver side. Steketiden vil variere i forhold til tykkelsen på stykkene. Når stykkene er passe stekt kan du skru ned varmen.
  3. Rør inn Mango Chutneyen og curry pasten (eventuelt litt karrikrydder) i et beger Crème Fraîche, og hell blandingen over SALMA-bitene. La det surre i ca. 5 minutter.
  4. Dryss litt fersk koriander over SALMA-laksen i pannen før servering. Server gjerne sammen med ris og brokkoli, eller en grønn salat.

Tips

Husk at SALMA ikke skal gjennomstekes, men ha en rosa kjerne i midten.