Grillet lakseburger med avokadosalsa og fetaostkrem

Denne oppskriften må prøves sammen med vår grillnyhet SALMA Burger Fresh Herbs . En burger av ren SALMA laks med ferske urter som gir assosiasjoner til det solfylte Middelhavet. Server med en frisk avokadosalsa og en nydelig fetaostkrem. Saftig og deilig burger fra grillen i sommer!

grillburger av laks

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 4 SALMA® lakseburger Fresh Herbs
  • 4 brioche burgerbrød
  • 1 pose salatmix
  • 1 stor avokado
  • ½ agurk
  • 2 vårløk
  • 12 sukkererter
  • 1 neve ferske urter: basilikum, oregano og bladpersille
  • 1 lime
  • 1 ss olivenolje
  • Fetaostkrem
  • 1 blokk fetaost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 grønn chili
  • Litt oregano

Slik gjør du:

  1. Skjær avokado, agurk, vårløk og sukkererter i små biter. Ha over i en bolle. Vend inn hakkede urter, saften av lime og olivenolje.
  2. Smuldre fetaost i en bolle og ha i crème fraîche. Vend inn hakket chili og oregano.
  3. Når SALMA® burger skal grilles er det viktig at grillen er ordentlig varm før du setter i gang. Pensle lakseburgerne med litt nøytral olje før grilling. SALMA® burger trenger litt kortere tid på grillen enn i panne. Grill først den ene siden i ca. 1-2 minutter. Vipp så burgeren rundt og grill i ca. 1/2 minutt på den andre siden. Vi anbefaler å beholde en saftig rosa kjerne på burgeren. Varm gjerne burgerbrødet på indirekte varme rett før servering!