Lakseburger med ingefær og wasabi-ertepuré

Av Aicha Bouhlou.

Jeg er opptatt av gode råvarer, og et enkelt variert kjøkken. Min tanke er at det ikke skal være vanskelig å lage lekre og velsmakende retter. Derfor er SALMA et produkt jeg bruker ofte. Rå, stekt, posjert eller ovnsbakt. Jeg oppnå alltid et garantert toppresultat og et herlig måltid.

https://www.salma.no/content/uploads/2015/04/Skjermbilde-2015-04-23-kl.-11.08.49-144x144.png
lakseburger salma aicha bohlou

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g SALMA, 4 porsjonsstykker a 150 g
  • 4 grove hamburgerbrød
  • 1 ts salt
  • Litt pepper
  • 1/2 sitronssaft- og skall revet
  • 2 ss nøytral olje, f.eks rapsolje
  • 4 ss Crème Fraîche til servering
  • 3 gulrøtter, raspet
  • 2 ss eddik
  • 2 ts sukker
  • 1 pakke/500 g frosne erter
  • 2 ts wasabi
  • 2 ss fersk revet ingefær
  • Sylteagurk som tilbehør

Slik gjør du:

  1. Begynn med å røre sammen eddik og sukker til sukkeret har løst seg opp. Bland i raspete gulrøtter og sett til side.
  2. Dryss salt, pepper og revet sitronskall over fiskestykkene. Varm oljen i stekepanne og legg i SALMA-stykkene. Snu filetene etter ca. 2 min, og stek like lenge på den andre siden.
  3. Trekk pannen av platen, press litt sitronsaft over fiskestykkene og la fisken hvile litt mens ertepuréen tilberedes.
  4. Kok opp vann med litt salt, og legg i frosne erter. Kok opp og la trekke i 1 minutt. Slå av kokevannet og grovmos ertene med stavmikser og tilsett wasabi og fersk revet ingefær.
  5. Anrett SALMAen på varme hamburgerbrød med raspet gulrot, ertepuré, Crème Fraîche og sylteagurk.