Lakseburger med ingefær og wasabi-ertepuré

Av Aicha Bouhlou.

Jeg er opptatt av gode råvarer, og et enkelt variert kjøkken. Min tanke er at det ikke skal være vanskelig å lage lekre og velsmakende retter. Derfor er SALMA et produkt jeg bruker ofte. Rå, stekt, posjert eller ovnsbakt. Jeg oppnå alltid et garantert toppresultat og et herlig måltid.

https://www.salma.no/content/uploads/2015/04/Skjermbilde-2015-04-23-kl.-11.08.49-144x144.png
lakseburger salma aicha bohlou

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g SALMA, 4 porsjonsstykker a 150 g
  • 4 grove hamburgerbrød
  • 1 ts salt
  • Litt pepper
  • 1/2 sitronssaft- og skall revet
  • 2 ss nøytral olje, f.eks rapsolje
  • 4 ss Crème Fraîche til servering
  • 3 gulrøtter, raspet
  • 2 ss eddik
  • 2 ts sukker
  • 1 pakke/500 g frosne erter
  • 2 ts wasabi
  • 2 ss fersk revet ingefær
  • Sylteagurk som tilbehør

Slik gjør du:

  1. Begynn med å røre sammen eddik og sukker til sukkeret har løst seg opp. Bland i raspete gulrøtter og sett til side.
  2. Dryss salt, pepper og revet sitronskall over fiskestykkene. Varm oljen i stekepanne og legg i SALMA-stykkene. Snu filetene etter ca. 2 min, og stek like lenge på den andre siden.
  3. Trekk pannen av platen, press litt sitronsaft over fiskestykkene og la fisken hvile litt mens ertepuréen tilberedes.
  4. Kok opp vann med litt salt, og legg i frosne erter. Kok opp og la trekke i 1 minutt. Slå av kokevannet og grovmos ertene med stavmikser og tilsett wasabi og fersk revet ingefær.
  5. Anrett SALMAen på varme hamburgerbrød med raspet gulrot, ertepuré, Crème Fraîche og sylteagurk.
salma-burger-fremgangsmåte
salma-burger-fremgangsmåte
salma burger
salma burger
salma burger

Navn:
Aicha Bouhlou

Yrke:
Jeg har en bakgrunn som Gallerist og kunsthandler i Bergen. I nesten tyve år har jeg kurert utstillinger og samlet folk rundt mitt bord for å bygge relasjoner og å skape god stemning. De siste årene har jeg peilet meg mer og mer inn på min interesse for mat. Mat er også en kunstform som handler om opplevelser og å sanse. Nå jobber jeg med diverse oppdrag relatert til mat, samt en kokebok som kommer ut på Gyldendal forlag 2016.

Matinteresse:
I hele mitt liv har jeg vært opptatt av mat. Enkel, god mat som gleder ganen, øyet og kroppen. Mitt forhold til mat begynner med min familie. Jeg er født i Marokko og i Marokko handler mye om mat. Det gjelder de aller fleste, også de som ikke lager mat. Da snakker de enten om kvaliteten på råvarene, og priser på kjøtt og brød. De planlegger innkjøpene eller det neste måltidet. Jeg vokste nærmest opp på kjøkkenet i en 7-barns familie i Tyskland. Dette rommet var alltid fylt av kvinner og barn. De var tanter og kusiner fra Marokko, og naboer fra Italia, Spania og Tyskland. Med få hjelpemidler og begrensete midler kunne de trylle frem de mest velduftende gryter og fargerike fat. Dette har vært til stor inspirasjon for meg. Mine aller kjæreste minner fra barndommen er knyttet til dette kjøkkenet og til lukt, smak og opplevelser som handler om mat.