Saftig lakseburger med karamellisert løk og blåmuggost

Denne overskriften gir oss rett og slett vann i munn. En perfekt kombinasjon av søtt og salt med karamellisert løk og blåmuggost. Servert på en saftig burger av ren SALMA! Denne oppskriften laget av Simen Vatne som var deltaker i MasterChef Norge 2020 må testes!

«Skikkelig god mat trenger ikke være vanskelig!»

https://www.salma.no/content/uploads/2021/02/Profilbilde_salma-simen-vatne_v2-144x144.jpg
burger med laks + blåmuggost

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 4 stk SALMA burger (velg mellom vår originale burger eller SALMA burger pepper & lime)
  • 4 stk brioche burgerbrød
  • 1 boks rømme
  • 600 g poteter
  • 50 g smør
  • 1 stk crisp salat
  • 1 stk blåmuggost
  • 1 stk sitron
  • 100 g sukker
  • 3 stk gul løk

Slik gjør du:

  1. Kutt løk i strimler, ha over i en stekepanne med smør og sukker. Karamelliser løken på middels varme til den blir gyllen. Om løken er på vei til å svi seg underveis kan du tilsette litt vann.
  2. Som tilbehør kan du lage potet i valgfri form. For eksempel ovnsbakte potetstrimler. Rens og kutt poteten i strimlet på ca 1x1cm. Sett ovnen på 200 grader og gjør klar en bakeplate med et bakepapir med litt solsikkeolje på. Ha poteten på bakeplate og dryss litt olje og salt over. Stek i ovnen til de får en gyllen farge, dette tar ca 15-20 minutter.
  3. Lag en enkel rømmedressing ved å blande rømme med litt sitronsaft, krydre med litt salt og ferskkvernet pepper.
  4. Stek lakseburgeren på begge sider i 2 minutter. Legg dem så på en bakeplate og ha en skive med blåmuggost oppå. Sett burgerne i ovnen på 100 grader i et par minutter slik at osten smelter lett. Anrett burgeren som du ønsker.

Tips

Om du er usikker på blåmuggost smaken kan du for eksempel prøve en mild variant.

Tips

Tips til hvordan du får perfekt resultat når du steker SALMA burger finner du her.