Lakseburger med wasabimajones

Av Espen Nersveen fra matbloggen heiamat.no.

«Jeg elsker å grille, og gjør det flere ganger i uken hele året gjennom. Jeg er alltid på jakt etter nye ting å slenge på grillen, og denne lakseburgeren er helt fantastisk etter en liten runde på en varm kullgrill. Foruten deilig laks så er burgeren også spekket med go’saker som syltet ingefær, ferskrevet eple, ristet korianderfrø og fersk koriander. Legg til burgerbrød som er ristet på grillen og en hjemmelaget majones ispedd wasabi og du har en vinner.
Knalldigg lakseburger.»    

https://www.salma.no/content/uploads/2014/10/HeiaMat-144x144.jpg
lakseburger01_2

Lakseburger med wasabimajones

Denne oppskriften er beregnet på 4 burgere.

Dette trenger du

  • 600 g SALMA
  • 1 neve fersk koriander
  • 1 ts hel pepper
  • 1 ts korianderfrø
  • 2-3 ss syltet ingefær
  • 1/2 grønt eple
  • Litt salt
  • Tilbehør:
  • Burgerbrød
  • Assortert salat
  • Ovnsbakte poteter
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss sennep
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 dl olivenolje
  • 1/2 sitron
  • 2-3 ts wasabipaste

Slik gjør du

  1. Jeg pleier å bruke en gaffel og rive laksen i mindre biter, men en kniv funker også fint. Eple skrelles og finhakkes. Koriander finhakkes og syltet ingefær finhakkes.
  2. Pepperet og korianderfrøene ristes i en tørr panne til det avgir en deilig duft. Hell krydderet i en morter og knus det når det er blitt avkjølt.
  3. Bland alt sammen, ha i litt salt og smak deg frem til perfeksjon.
  4. Burgerene grilles direkte over kullet til de er akkurat gjennomstekt. Det kan være lurt å smøre de inn med olivenolje like før grilling for å hindre at de fester seg til grillristen.
  5. Når man skal lage majones er det viktig at alle ingrediensene holder romtemperatur. Knekk en eggeplomme i en arbeidsbolle og tilfør en spiseskje sennep. Pisk så inn solsikkeolje jevnt og rolig uten at det skiller seg. Pisk inn olivenoljen. Skvis over litt sitron og spe eventuelt med litt vann for å få en tynnere majones. Smak til med litt salt og pepper. Skvis så inn et par teskjeer med wasabi. Smak deg frem, den skal rive litt, men ikke ødelegge burgeren.
  6. Mitt eneste tilbehør til burgeren var litt assortert salat og selvfølgelig burgerbrød som jeg ristet på grillen. Lakseburgeren ble servert med ovnsbakte poteter.

Skikkelig digg mat, som fikk selv min kjøtteter av en far til å like en burger laget av fisk.

lakseburger
lakseburger
lakseburger04

Litt om bloggen

Navn:
Espen Nersveen

Matinteressen og yrke:
Heia Mat startet opp ganske så tilfeldig i mars 2010. Etter årevis med ferdiggrillet kylling og ferdigpizza til middag så måtte jeg ta grep. Interessen og lidenskapen for mat hadde heldigvis vokst jevnt og trutt i ett par år og jeg hadde nylig deltatt på et 3-dagers matkurs på kulinarisk akademi. Jeg ble bitt av matbasillen, nysgjerrigheten og iveren etter å lære tok overhånd og jeg tilbragte all min tid på kjøkkenet. Behovet for å dokumentere eventuell fremgang viste seg, og matbloggen var et faktum.

Jeg jobbet tidligere som fotograf under navnet Heia Espen, så da var det ganske naturlig å kalle bloggen for Heia Mat. Det er jo tross alt det jeg gjør, heier på mat. Jeg liker å ta bilder, jeg liker å skrive, jeg liker mat og jeg sitter mye foran mac’n. Og når frua også backet ideen så var det ikke noe å tenke på, det skulle bli blogg. Utrolig nok holdes den fortsatt gående og da lidenskapen og entusiasmen rundt mat bare øker så ser jeg ingen grunn til ikke å fortsette i lang tid fremover. Jeg stortrives med å blogge om mat.

relatert-22