SALMA BBQ Burger med coleslaw

Coleslaw til burger er en amerikansk tradisjon. Prøv denne saftige og sommerlige oppskriften!

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 4 stk SALMA burger
  • 4 stk Brioche burgerbrød
  • Coleslaw:
  • Ca 250 g kål
  • 1 gulrot
  • 1 eple
  • 1 dl majones
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 ss fersk pepperrot (eller fra tube)
  • 1,5 ts sukker
  • 2 ss bladpersille

Slik gjør du:

Coleslaw med eple og pepperrot:

  1. Bland majones, eddik, sukker og revet pepperrot til en dresssing. Bland godt, så sukkeret løser seg opp.
  2. Smak til med salt og pepper. Finsnitt kålen. Bruk gjerne mandolin for å få jevne, tynne strimler.
  3. Fjern kjernen og skallet på eplet og kutt i små terninger. Finkutt bladpersille og riv gulrot.
  4. Vend dressingen inn med kål, eple, bladpersille og gulrot. La den gjerne stå i 1 time før servering.

Montering:

  1. La SALMA burger hvile i 20 min i romtemperatur før steking.
  2. Panne: Stek SALMA burger i panne på middels høy varme i 2 min på den ene siden, snu og stek 2 min på den andre siden.
  3. Grill: SALMA burger på grill trenger litt kortere tid enn i panne. Stek gjerne ferdig på en side og bare vipp rundt siste sekundene for å få grillskorpe på begge sider. Når SALMA burger skal grilles er det viktig at grillen er ordentlig varm. SALMA burger pensles med litt nøytral olje før grilling. Grill først den ene siden i ca 2 min. Vipp så burgeren rundt og grill i ca 1/2 min på den andre siden.
  4. Anrett 2 ss coleslaw på nederste del av brødet, legg deretter på burgeren, og topp med brødet.