SALMA BBQ Burger

En skikkelig saftig lakseburger for deg som elsker BBQ-smaken.

bbqburger

Dette trenger du til 2 porsjoner:

  • 2 stk SALMA burger
  • 2 stk Brioche burgerbrød
  • 2,5 ss rømme (gjerne Rørosrømme)
  • 1 vårløk
  • Sprøstekt løk
  • 1 bifftomat
  • 1 hjertesalat
  • BBQ-saus

Slik gjør du:

  1. La SALMA burger hvile i 20 min i romtemperatur før steking.
  2. Panne: Stek SALMA burger i panne på middels høy varme i 2 min på den ene siden, snu og stek 2 min på den andre siden.
  3. Grill: SALMA burger på grill trenger litt kortere tid enn i panne. Stek gjerne ferdig på en side og bare vipp rundt siste sekundene for å få grillskorpe på begge sider. Når SALMA burger skal grilles er det viktig at grillen er ordentlig varm. SALMA burger pensles med litt nøytral olje før grilling. Grill først den ene siden i ca 2 min. Vipp så burgeren rundt og grill i ca 1/2 min på den andre siden. SALMA burger smaker best om den får hvile 2 min før servering.
  4. Anrett 1,5 ss Rørosrømme på nederste del av brødet. Skjær bifftomat i skiver og grill 4 stk på hver side.
  5. Grill 4 blader av hjertesalat. Legg 2 skiver bifftomat og 2 blader hjertesalat på hvert burgerbrød.
  6. Legg så på SALMA burger og pensle med BBQ saus. Topp med rømme, nsnittet vårløk og sprøstekt løk.
  7. Legg til sist på toppen av burgerbrødet.

Tips

Server gjerne med hjemmelagde Brioche burgerbrød eller kjøp dem ferdige hos Meny.