Ønsker du laks på grillen, har du mange valgmuligheter. Hva med å dele laks i terninger og tre terningene på et spyd med valgfrie grønnsaker? Eller hva med å legge laks i folie med squash, rødløk og paprika? Folien med laksen bakes på grillen mens du nyter solen. Og apropos enkle løsninger hva med å prøve vår lakseburger? Våre lakseburgere kommer i smakene «Pepper & Lime» og «Taste of Korea» i tillegg til naturell. Burgeren grilles i 1 minutt på hver side og med det har du har en sunn og smaksrik middag på under 10 minutter.

Laks på grillen i sommer?

Ønsker du å steke laks på grillen i sommer er det flere måter dette kan gjøres på. Du får kjøpt SALMA® både som hel og halv loin, alt etter hvor mange dere er rundt bordet. Både hel og halv loin kan grilles som de er, eller deles opp i porsjonsstørrelser. Laksen krydres lett med salt og pepper eller stekes med en krydderblanding tilpasset fisk som kombinasjonen fennikelfrø, limeskall og sort pepper. Og når det kommer til steketid, så varier denne med tykkelsen på laksen, men vi anbefaler SALMA® med saftig rosa kjerne.

Tips! For å unngå at laksen fester seg til grillristen kan det være lurt å bruke en grillmatte.

Oppskrifter med grillet laks finner du her:

Grillet laks med asparges
Grillet laks med asparges

Grillet laks i folie

Laks med grønnsaker i folie, også kalt laksepakker er en enkel måte å lage grillmåltidet på. Laksepakker kan legges på grillen eller bålet, og lager nærmest seg selv. Det eneste du trenger å gjøre er å dele opp laks i stykker, kutte opp grønnsaker og urter, pakke ingrediensene inn i folien og pakke det hele sammen. Når laksepakkene er ferdig stekt kan de spises som de er eller serveres med tilbehør som rømme, chips, ovnsbakte poteter eller avokadosalat. Ønsker du flere tips til oppskrifter så kan du ta en titt på disse:

Hvordan grille laks?

Ønsker du laks på grillen i sommer, så har vi noen enkle tips til hvordan du oppnår det perfekte resultatet. Vårt første tips er å romtempere laksen før den legges på grillen, dette for å oppnå jevn steking av laksen. Vårt andre tips er å bevare en rosa kjerne, dette for å ivareta smak og saftighet. Her er steketiden essensielt. Følgende steketider kan brukes som et utgangspunkt, men følg alltid med på laksen, det går fort fra rå kjerne til tørr laks;

  • SALMA® i stykk grilles i 12-15 minutter
  • SALMA® grillspyd grilles i ca. 3 minutter på hver side.
  • SALMA® burger grilles i ca. 1 minutt på hver side

Ønsker du flere tips til et vellykket resultat, kan du ta en titt her:

Tips til hvordan grille laks

Grillet laks oppskrift

Vi har mange oppskrifter på grillet laks, både for deg som liker helgrillet laks og for deg som er ute etter barneklassikeren grillspyd med laks. Hvert år utvikler vi nye og spennende grilloppskrifter og i år lar vi oss inspirere av det koreanske kjøkken. I tillegg til vår Koreanske burger server vi gjerne Ssam med tilbehør som ris, salatblader, kimchi og vårløk. Kimchi lages selv eller kjøpes på butikker som Meny og Oda. I tillegg til spennende oppskrifter fra det koreanske kjøkken, henter vi alltid frem favorittoppskrifter, som denne med grillet laks, avokadosalat, vannmelon og jordbærsalsa. Oppskriften på denne og flere inspirerende retter finner du her:

Se alle oppskrifter på grillet laks her.

Grillet laks tilbehør

Grillet laks passer til det meste. Har du noen poteter til overs kan du ovnssteke disse og servere med aoli. Har du en moden mango, kan denne brukes i en deilig mangosalat med chili og avokado. Andre favoritter er agurksalat og selvsagt våre egne sauser; SALMA Ponzu og SALMA Glaze. SALMA Glaze pensles på før og under grilling og gir en spennende teriyaki-smak, samt en deilig stekeskorpe. Må prøves!

For flere oppskrifter med deilig tilbehør til grillet laks, ta en titt her:

Grillet laks i folie
Grillet laks i folie

Se våre tips om tilbehør til laks her.

Grillet lakseburger

Lakseburger er perfekt til grilling.

Lakseburger er et raskt, enkelt og sunt alternativ på grillen i sommer. Burgeren grilles på 1 minutt på hver side og serveres med deilig tilbehør som brioche burgerbrød, tzatziki og salat. I tillegg til SALMA®Burger Original og SALMA®Burger Pepper & Lime, har vi lansert en koreansk variant. Denne vil være i salg denne sommeren. For oppskrifter, og produktinformasjon kan du klikke deg inn her:

Les mer om Lakseburger her

Sjekk ut vårt utvalg av lakseburgere:

Sjekk ut alle oppskrifter på lakseburger her.