Mai er en måned med store og små feiringer – vår i lufta, 17. mai og ekstra fridager. Her finner du våre beste oppskrifter for inspirasjon til festbordet. Enten dere er 2 eller 20 til bords.

17. mai- frokost


Til nasjonaldagen gjør vi det litt ekstra. Deilig småretter med laks til frokostbordet, lekre tapasretter til lunsjbufféen eller en enkel kveldssnacks når bunaden er hengt tilbake i skapet og beina må heves høyt. For mange er gravlaks en fast følgesvenn til eggerøra på frokostbufféen. Har du lyst til å prøve deg på å lage din egen gravlaks, så har Simen Vatne laget en nydelig oppskrift på rødbetgravet SALMA laks som vil imponere gjestene. Fantastisk farge og smak, og ikke minst mye enklere enn folk flest tror.

I tillegg til gravet laks, er lefseruller i alle slags varianter en favoritt på de fleste 17.mai-frokoster. Ønsker du tips til hvordan du lager "verdens beste lefseruller"? Dette er enklere enn du tror, og fokuset ligger på råvarene. Kjøp inn SALMA® laks, kremost (for eksempel Snøfrisk eller Philadelphia), ruccola, avokado og potetlefser. Rull det hele sammen, del lompene i passende munnfuller og stikk en tannpirker i tre gjennom ­­– voliá! Maten er servert. Flere oppskrifter på lefseruller finner du her:

Lefserull med SALMA
Lefserull med SALMA

Ønsker du mer inspirasjon og flere tips til lefseruller, kan du ta en titt her.

Småretter til buffet eller tapasbordet


Planlegger du en brunsj til 17.mai, konfirmasjon eller pinseaften? Vi anbefaler selvsagt småretter med SALMA®. Salat er den beste følgesvennen til småretter og nå når det går mot sommer synes vi disse passer ekstra godt:

Er du på jakt etter småretter i porsjonsstørrelse, kan vi anbefale denne oppskriften med avokado og laks. Dette er en av våre mest populære oppskrifter og det ikke uten grunn, fantastisk på smak og med et utseende som imponerer de fleste. Av andre småretter i porsjonsstørrelse, anbefaler vi laks på potetkake med rognkrem, fylte krustader og/eller tartar med chips eller jordbærbalsamico.

Fylte krustader med Salma
Fylte krustader med SALMA


SALMA®på grillen

For mange starter grillsesongen til 17.mai. Ønsker du å prøve laks på grillen, men er på utkikk etter en enkel oppskrift som nærmest gjør seg selv? Prøv SALMA® burger. Vi har både en naturell burger og smakstilsatte varianter, slik som årets Limited Edition "Taste of Korea". Trenger du inspirasjon til oppskrifter med burger, kan du ta en titt på disse:

Ønsker du å grille SALMA loin®, kan denne oppskriften med teriyaki og mango kanskje være noe for deg? Eller hva med klassikeren laksspyd og denne oppskriften med 3 ulike dipper?

Ønsker du tips til hvordan du tilbereder SALMA® laks på ulike måter finner du dette her.