Cashew- og limebakt laks

Denne supergode, enkle oppskriften er laget av Suzanne Ribbing, som er sjefsredakør for svenske ELLE Mat & Vin  – suzanne.ellematovin.se.

ovnsbakt salma

Dette trenger du:

  • 1 SALMA
  • 1/2 - 1 dl cashewnøtter, grovhakkede
  • 1/3 dl sweet chilisaus
  • Revet skall av 1/2 lime
  • 2 dl couscous
  • 1/2 lime, saft + revet skall
  • 1/2 rød chili
  • 2-3 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1/2 mango (kan også bruke fryst)
  • 1 dl ruccola
  • 1/2 dl hakket koriander
  • Saus:
  • 1 dl tyrkisk yoghurt
  • 1 ts honning
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Legg cashewnøttene i en skål. Tilsett sweet chilisaus og revet limeskall av 1/2 lime. Bland sammen.
  3. Legg laksefileten i en ildfast form og fordel cashewrøren jevnt utover. Sett i ovnen og la den bake i 20 minutter. I mellomtiden koker du couscous som angitt på pakken. La den svalne.
  4. Riv skallet av en halv lime og press ut saften i en skål. Hakk chilien fint og tilsett den sammen med olivenoljen. Bland og smak til med salt og pepper.
  5. Del mangoen i små biter og legg i skålen. Tilsett ruccola og hakket koriander. Bland til slutt ned den avkjølete couscousen.
  6. Bland ingrediensene til sausen og server sammen med laksen og couscousen.

Tips

Passer perfekt til en finere lunsj eller en ekstra god hverdagsmiddag!