Sashimi stammer opprinnelig fra Japan, men ble en trend i den vestlige verden på 1980-talllet. Til forskjell fra andre typer sushi, er sashimi rå fisk alene, uten ris.

I Norge er vi mest kjent med sashimi av laks og for mange er denne retten en fast følgesvenn, enten det er i helgen, som innslag på tapasbordet eller forrett i sommervarmen.


Hva er sashimi?

Sashimi er en japansk matrett som tilberedes ved å skjære ulike typer rå fisk i tynne skiver. Du finner sashimi på de fleste sushi-menyer.

Sashimi av laks serveres ofte med tilbehør som syltet ingefær, wasabi og soyasaus. I Japan serveres retten gjerne med raspet hvit reddik på et shiso-blad, gjerne med en skål med soyasaus til.

Ønsker du å utfordre soyasausen, anbefaler vi å prøve vår SALMA®Ponzusaus. Denne sausen har en mild og rund smak og kommer med sesamfrø.

Hvordan lage sashimi?

Sashimi er enkel og rask mat som passer hele året, enten det er som forrett eller som en del av en sushimeny.

For å lage sashimi må laksen skjæres i tynne skiver, ca 0,5 cm. Vi anbefaler å bruke SALMA®back loin når du skal spise rå laks, da denne er magrere enn vår belly loin.

Få tips til hvordan du enkelt og på best mulig vis skjærer sashimi av SALMA®, se her. Vi har også laget en video med skjæretips under.

Hvordan skjære sashimi?

Forrett sashimi

Sashimi av laks er perfekt å servere som forrett til middager bestående av for eksempel kjøtt da det blir et lettere og smakfullt innslag i en ellers litt tung middag. I tillegg er den både sunn og rask å lage! Se vår enkleste oppskrift her.

Har du lyst til å prøve noe nytt og litt annerledes kan vi anbefale sashimisalat i crispy rispapir. Dette er en asiatisk-inspirert forrett, som serveres i frityrstekt rispapir med crunch. Eller hva med julesashimi med eple og gressløk på julebordet eller i førjulstiden?

For flere tips til jul, nyttår, bursdag eller andre festligheter se her!

Sashimi bowl og sashimi salat

Hovedsakelig består poke av rå fisk, rå grønnsaker og en god saus med litt smak. Våre oppskrifter på sashimi bowl eller sashimisalat passer perfekt for deg som vil ha noe fargerikt, næringsrikt og godt.

Hva med å prøve denne enkle poke bowl oppskriften med ris, mango og vårløk? Eller er du i humør til deilig SALMA® laks med avokado, fersk koriander og syltet løk? – Perfekt til både sommer og høst.

Vi har også denne sashimisalaten med mango som ofte faller i smak hos barna. En skikkelig god sashimisalat vi anbefaler til lunsj eller forrett er denne med trøffeldressing. Og ønsker du et alternativ til middag, anbefaler vi denne salaten med ris.

Sashimi tilbehør

Sashimi kan spises som den er, eller serveres med ulikt tilbehør. Og vår rå sashimi av SALMA® laks kan også nytes på samme måte.

Av tilbehør som hører med er ponzusaus en gjenganger, og vi har både SALMA® Ponzu saus du kan kjøpe og oppskrifter på ulike sauser du kan lage selv.

Lag gjerne din egen vri med ingredienser du liker. Ønsker du en asiatisk vri på ditt sashimi-tilbehør kan du for eksempel servere SALMA® i rispapir. Denne retten blir et friskt innslag på julebordet, så vel som på sommerfesten.

Sashimi med ponzusaus

Sashimi med ponzusaus blir bare enda bedre og mer innbydende servert som en sashimisalat med SALMA®PONZU. Denne oppskriften gir deg en frisk og fin forrett, lunsj eller middag når som helst på året.
Du trenger bare SALMA® laks, agurk, avokado, lime, babysalat og lime. I tillegg til ponzusaus. Ønsker du det lille ekstra med for eksempel en frisk ingefærsmak, anbefaler vi SALMA®PONZU Ginger.

Sjekk ut alle våre ferdige ponzusaus produkter her: