Asiatisk Sashimi

Ønsker du en kjapp, enkel, men samtidig sunn middag er asiatisk sashimi perfekt. Den er nemlig laget på null komma niks, og smaker i tillegg veldig godt. Sashimi er også topp som forrett.

Asiatisk sashimi

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 400 g SALMA
  • 2 dl Kikkoman Soyasaus
  • 2 dl Teriyakisaus
  • 4 lime
  • Litt panneristede sesamfrø
  • Koriander etter ønske

Slik gjør du

  1. Skjær tynne skiver sashimi av SALMA på ca. 0,5 cm og legg på et fat.
  2. Deretter lager du marinaden. Bland sammen soyasausen med teriyakisausen i en skål. Skvis limesaft oppi, og smak til. Ha deretter sesamfrø i sausen.
  3. Hell marinaden over sashimi-skivene maks 10 minutter før servering. Blir det saus til overs kan du ha dette i en skål som du har siden av.

Ønsker du litt mer smak og styrke på marinaden kan du ha i litt revet ingefær, chili og hvitløk, og smake til etter ønske.

  1. Pynt gjerne med litt frisk koriander, det både smaker godt og ser fint ut.

Tips

Usikker på hvor du får kjøpt Teriyakisaus? Du finner den i de fleste dagligvareforretninger.