Bakt laks med grønnsaker

Denne retten kan både grilles og tilberedes i stekeovnen, og du kan bruke det du har av grønnsaker i kjøleskapet.

bakt salma grønnsaker

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g SALMA
  • 5 stk mellomstore poteter
  • 1 fedd hvitløk
  • 4 stk vårløk
  • 1 stk grønn paprika
  • 100 g sukkererter
  • 1 dl Crème Fraîche
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • Folie til grilling/baking

Slik gjør du:

  1. Skjær laksefileten i porsjonsstykker à 150 gram.
  2. Skrell og skjær potetene i løvtynne skiver.
  3. Finhakk hvitløk og skjær vårløk i tynne ringer. Paprika og sukkererter skjæres i strimler.
  4. Smør litt crème fraîche på foliearkene og legg på potetskiver, hvitløk, vårløk, paprika og sukkererter.
  5. Legg et fiskestykke i hver pakke, dryss på salt og pepper og fordel resten av crème fraîchen over.
  6. Pakk folien sammen rundt laksen og legg pakkene med skjøten opp på et stekebrett.
  7. Legg pakkene på grillen på indirekte varme. La de ligge i ca. 5 minutter.
  8. Fisken blir nærmest kokt ved denne tilberedningen. Sjekk i en av pakkene om fisken er ferdig. Den skal ha en rosa kjerne.