Carpaccio av laks med dill, sitronolje og parmesan

Carpaccio er opprinnelig en italiensk rett laget av tynne skiver rått kjøtt. I senere tid har det blitt mer vanlig å bruke rått fiskekjøtt også. Vår ferske lakseloin passer derfor utmerket til å lage smakfull laksecarpaccio. Skjær laksen i løvtynne skiver og server med ulike tilbehør. Enklere blir det ikke!

Denne oppskriften på carpaccio av laks med blant annet sitronolje, finhakket stangselleri og parmesan er perfekt å servere som forrett i festsesongen eller til middagsgjestene i helgen!

laksecarpaccio

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 300 g SALMA® laks (gjerne back loin)
  • 3 ss god olivenolje
  • Saft fra 1/2 sitron
  • Salt og pepper
  • 1 neve frisk kjørvel
  • 2 stilker stangselleri
  • 50 g parmesan
  • 1 neve saltet potetgull (kan sløyfes)
  • Dilldipp:
  • 1 neve frisk dill
  • 1 dl gresk yoghurt
  • Salt

Slik gjør du:

  1. Skjær laksen i tynne skiver og legg på et stort fat eller tallerken.
  2. Ha over sitronsaft og olivenolje. La det trekke litt inn. Dryss deretter over litt salt og pepper etter smak.
  3. Finhakk stangselleri og strø over sammen med frisk kjørvel. Rasp litt parmesan grovt over! Foretrekker du mindre ostebiter kan du gjerne finraspe litt parmesan over lakseskivene.
  4. Bland sammen yoghurt, dill og litt salt. Serveres som tilbehør ved siden av laksen sammen med salt potetgull for deilig crunch!