Cashew- og limebakt laks
Denne supergode, enkle oppskriften er laget av Suzanne Ribbing, som er sjefsredakør for svenske ELLE Mat & Vin – suzanne.ellematovin.se.

Dette trenger du:
- 1 SALMA
- 1/2 - 1 dl cashewnøtter, grovhakkede
- 1/3 dl sweet chilisaus
- Revet skall av 1/2 lime
- 2 dl couscous
- 1/2 lime, saft + revet skall
- 1/2 rød chili
- 2-3 ss olivenolje
- Salt og pepper
- 1/2 mango (kan også bruke fryst)
- 1 dl ruccola
- 1/2 dl hakket koriander
- Saus:
- 1 dl tyrkisk yoghurt
- 1 ts honning
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Legg cashewnøttene i en skål. Tilsett sweet chilisaus og revet limeskall av 1/2 lime. Bland sammen.
- Legg laksefileten i en ildfast form og fordel cashewrøren jevnt utover. Sett i ovnen og la den bake i 20 minutter. I mellomtiden koker du couscous som angitt på pakken. La den svalne.
- Riv skallet av en halv lime og press ut saften i en skål. Hakk chilien fint og tilsett den sammen med olivenoljen. Bland og smak til med salt og pepper.
- Del mangoen i små biter og legg i skålen. Tilsett ruccola og hakket koriander. Bland til slutt ned den avkjølete couscousen.
- Bland ingrediensene til sausen og server sammen med laksen og couscousen.
Tips
Passer perfekt til en finere lunsj eller en ekstra god hverdagsmiddag!