Ceviche

Ceviche er menyspråket for sitrusmarinert rå laks. Du kan tilsette det meste av smak, men klassisk for denne retten er koriander, chili og tomat.

Ceviche

Dette trenger du til 2 porsjoner

  • 200 g SALMA
  • 4 lime
  • 1 avocado
  • 2 plommetomater
  • 1 ts frisk koriander
  • ½ rød chili
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts sort pepper

Slik gjør du

  1. Kutt SALMA i små terninger på ca. ½ x ½ cm.
  2. Press limesaften og hell den over fisken.
  3. La SALMA stå i ca. 6 timer og ”koke” i limesaften. Sil så av limesaften.
  4. Del tomatene i 4, skjær ut innmaten og kutt tomatkjøttet i små terninger. Gjør det samme med avocadoen.
  5. Fjern stilk og frø fra chilien og finhakk den. Finhakk koriander og bland alt sammen. Smak til med salt og pepper.
  6. Server med frisk grønn salat og litt godt brød.