Chilimarinert laks i salatblad

Ikke bli skremt av chilien – laks i chilimarinade gir en fantastisk smak og trenger ikke å være for spicy for de som liker å være litt forsiktig med chili.
Denne lakseretten passer perfekt som lett sommermat, snacks eller enkel lunsj. Skal du lage et koldtbord til 17. mai for eksempel passer denne retten også ypperlig. Bare server chipsen ved siden av slik at den holder seg sprø.

En frisk oppskrift på laks inspirert av laksetaco gjør det lettere å spise sunt i sommer. Kall det gjerne laksetartar eller salat med laks. Uansett, dette må prøves!

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 500 g SALMA laks
  • 2 hvitløksbåter
  • 1 chili
  • 1 lime
  • 2 vårløk
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss olivenolje
  • 1 avokado
  • 12 blad hjertesalat og/ eller 1 pose nachochips & 1 beger rømme

Slik gjør du:

  1. Kutt laksen i terninger, like store som sukkerbiter. Hakk hvitløk og chili. Riv limeskallet, og kutt vårløken i småbiter.
  2. Vend grønnsakene med soyasaus og olivenolje, tilsett laksen og bland alt forsiktig. Smak til med salt og la det stå i ti minutter.
  3. Kutt avokadoen i biter og ha over litt limesaft.
  4. Server den chilimarinerte salmaen på salatbladene, og/ eller ha litt rømme på en nachochips og topp med SALMA laks tartar .Strø over avocadoterninger og litt koriander.

Tips

Server med en gang, slik at chipsen holder seg sprø