4 smakfulle poke bowl sauser

Poke bowl er enkelt å variere, enten ved å bytte ut tilbehøret eller bruke ulike poke bowl sauser. Her finner du oppskrift på fire sauser til enhver smak.

Server én eller flere av sausene under til SALMA® laks i små terninger, kokt ris/quinoa og oppskåret frukt og grønnsaker etter ønske. Bruk for eksempel asparges, mango, vårløk, agurk, papaya, rødkål, grønt eple eller bruk det du har liggende i kjøleskapet.

Poke bowl passer like godt å lage til lunsj, hverdagsmiddag eller når du skal ha gjester – legg gjerne ingrediensene og sausene i ulike boller, og la familien eller gjestene lage sin egen favoritt bowl.

poke bowl, sauser, tilbehør

1. Sesamsaus med yoghurt

Du trenger:

  • 1 dl yoghurt
  • 3 ss tahini (Fås i butikker som fører varer fra Midt-Østen eller Sørøst-Asia. Du kan også finne det i godt assorterte dagligvarebutikker)

Bland ingrediensene sammen og server!

2. Soyamajones med ristet hvitløk og sort sesam

Du trenger:

  • 1 dl majones,
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sorte sesamfrø på toppen

Finhakk hvitløken og rist lett i pannen.
Bland sammen ingrediensene til sausen og topp med sorte sesamfrø.

3. Lime og ingefær olje med soya

Du trenger:

  • Saft fra 2 lime
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss finrevet ingefær
  • 1 ss soyasaus
  • Finrevet skall fra 1 lime

Bland sammen alle ingrediensene, og server!

4. Ponzusaus med sitrongress og grønn chili

Du trenger:

  • 1 dl ponzusaus
  • 1 finhakket sitrongress
  • ½ grønn chili

Kjøp ferdig ponzusaus, og tilsett sitrongress og finhakket grønn chili.

Tips!

Du kan også bruke hjemmelaget ponzusaus. Benytt sausen i oppskriften over, eller server som den er.

  • 2 dl Kikkoman Soyasaus
  • 2 dl Teriyakisaus
  • 1 lime