Grillet ginmarinert laks med syltet agurk og fløtesaus

Oppskriften er utviklet av Simen Vatne fra MasterChef 2020

https://www.salma.no/content/uploads/2021/02/Profilbilde_salma-simen-vatne_v2-144x144.jpg
grillet marinert SALMA laks

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 600 g SALMA® laks
  • 600 g perlepotet
  • Gin marinade:
  • 1 dl gin
  • 2 appelsiner
  • 1 sitron
  • 1 lime
  • 2 ss honning
  • Syltet agurk:
  • 2 agurk
  • 100 g sukker
  • 2 dl vann
  • 1 sitron
  • Fløtesaus:
  • 50 g smør
  • 3 dl fløte
  • 1 ss fiskefond
  • 2 ss hvetemel
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Ha i gin, honning og saften fra sitron, lime og appelsin i en kjele. Kok opp og reduser væsken til 1/4. Del SALMA® i fire porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper. Ha over på grillfolie med smør og fordel gin marinaden over stykkene. Legg folien med laksen på en varm grill. Stek i ca. 2-3 minutter på hver side. La hvile et par minutter før servering. Spar litt av marinaden og hell over laksen når du serverer.
  2. Lag syltelake ved å koke opp vannet med sitronsaft og sukker. Avkjøl laken. Fjern skallet på agurken og skjær i tynne strimler ved å bruke en potetskreller. Unngå å bruke kjernen av agurken. Ha strimlene i syltelaken og la den stå i minst 30 minutter.
  3. Kok potetene i ca. 10-15 minutter til de blir møre og del dem i to før servering.
  4. Lag fløtesaus ved å smelte smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør sammen. Hell i fløte og fiskefond og la det småkoke i 5 minutter. Skru av varmen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Tips

Hell noen dråper urteolje i sausen før servering. Dette gir en fin marmorering.