Smakfull påskemiddag med glasert SALMA® laks

Har du lyst til å lage en skikkelig god middag i påsken? Ja, da har du kommet rett sted. Server appelsinglaserte laksestykker med asparges, blancherte erter og sellerirotpuré karamellisert i appelsin.
Påsken er tid for å nyte ekstra god mat!

Tips til hvordan du får perfekt resultat når du steker SALMA laks finner du her

Simen Vatne, deltaker i MasterChef Norge 2020, har laget en nydelig påskerett med SALMA som tar påskemiddagen til nye høyder!

https://www.salma.no/content/uploads/2021/02/Profilbilde_salma-simen-vatne_v2-144x144.jpg
Påskemiddag

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 800 g SALMA laks
  • 600 g sellerirot
  • 5 stk appelsin
  • 3 dl kremfløte
  • 300 g erter
  • 20 stk små asparges
  • 100 g smør
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Skrell og kutt selleriroten i biter på ca. 2x2 cm. Ha 50 gram smør i en stekepanne som tåler stekeovn. Brun selleriroten i noen minutter til den har fått en gyllen farge, skvis i saften av tre appelsiner og la appelsinsaften koke inn i selleriroten. Tilsett halvparten av fløten og sett stekepannen i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter, følg med underveis så fløten ikke svir seg. Ta pannen ut av ovnen og hell over selleriroten og væsken i en bolle, få med alle smakene fra pannen. Tilsett resten av fløten og kjør til en puré med stavmikser.
  2. Kutt laksen i fire like store biter, stek i stekepanne med smør og saften fra 2 appelsiner i 2 minutter på hver side (steketiden avhenger av tykkelsen på stykkene). La laksen ligge i pannen å avkjøle seg, ta vare på væsken som blir igjen og hell den over når du serverer.
  3. Smelt smør i en panne, og tilsett litt vann. Ha i erter og asparges kuttet i biter. Blancher i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Anrett puréen, laksestykkene, ertene og aspargesen på en tallerken. God påske!

Tips

Server gjerne med noen skiver appelsin i glasset. Hva smaker vel bedre enn
det i påsken?