Gravet SALMA® med agurksalat og sennepssaus

dillgravet salma med aguurksalat

Dette trenger du for 4 porsjoner:

  • 500 g SALMA® loin
  • 2 ss salt
  • 2,5 ss sukker
  • 1 ts grovhakket hvit pepper
  • 1 bunt fersk dill
  • Mørk sennepssaus
  • 1 ts rødvinseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss mørk dijonsennep
  • 2 ss HP saus
  • 2 ss solsikkeolje
  • Agurksalat med sitron
  • 1/2 agurk
  • Finrevet skall fra 1/2 sitron
  • 1 dl crème fraiche
  • Havsalt

Slik gjør du:

Dillgravet SALMA®

  1. Bland sukker, salt og hvit pepper. Tilsett finhakket dill, men spar litt til senere bruk. Gni laksen inn i blandingen.
  2. Legg over plastfolie og la den grave over natten. Ha gjerne noe over laksen som skaper press. (F.eks tallerkener)

Mørk sennepssaus

  1. Rør ut brunsukkeret i rødvinseddiken, tilsett sennepen og HP-sausen. Visp inn oljen og sett blandingen i kjøleskapet, helst over natten.

Agurksalat med sitron

  1. Skrell agurken og fjern kjernen med en skje. Kutt deretter opp i små terninger. Visp crème fraichen til den får en luftig og kremet konsistens. Tilsett sitronskallet, salt og pepper, og vend inn agurkterningene.

Servering

  1. Skrap forsiktig vekk krydderet og dillen fra laksen. Pensle deretter SALMA® laksen med litt sennepssaus. Bruk resten av den finhakkede dillen og rull laksen inn i dette.
  2. Skjær laksen i tynne skiver og server med agurksalat. Tilsett mer sennepssaus etter ønske.