Gravlaks til jul med asiatiske smaker

Gravlaks serveres ofte som forrett eller som smårett på koldtbordet. Det er spesielt en viktig tradisjon for mange å spise gravet laks til jul. Hjemmelaget gravlaks er mye enklere enn de fleste tror og vi har laget en spennende vri med asiatiske smaker. Ingredienser som ingefær, koriander og lime blir et nydelig tilskudd til julemiddagen!

Har du ikke gravet laks før? Fortvil ikke, – vi har laget en kort how-to film som viser de enkle stegene slik at du får perfekt resultat. Sjekk ut filmen på hvordan grave laks her!

gravlaks, gravet salma laks

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 500 g SALMA® laks
  • 1 dl sukker
  • ½ dl salt
  • 2 ss grov kvernet hvit pepper
  • 2 ss finrevet ingefær
  • ½ agurk
  • 2 lime, både skallet og saften
  • Koriandermajones:
  • ½ potte frisk koriander
  • 1 ½ dl majones
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Del laksestykket på midten dersom du bruker SALMA® hel loin.
  2. Bland sammen sukker, salt og hvit pepper. Ha raspet ingefær og revet limeskall fra to lime over i blandingen. Strø blandingen over laksen og gni inn i fiskekjøttet. Legg deretter stykkene i en brødpose. Press over saften fra lime i posen og knyt tett igjen.
  3. Legg laksen i kjøleskapet i 1-3 døgn. Vend fisken i posen 4-5 ganger underveis. Jo lenger tid i kjøleskapet jo mer gravet smak.

Etter graveprosessen

  1. Etter graveprosessen skrap av krydderet av laksen og skjær den i tynne skiver.
  2. Skjær agurken på langs med en ostehøvel eller mandolin.
  3. Finhakk koriander og bland den sammen med majonesen. Eventuelt kan du mikse det sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  4. Server gravlaksen med frisk lime, agurkskiver og koriandermajones

Tips

På grunn av SALMA® sin unike ferskhet kan vår lakseloin også hurtiggraves i et par timer timer før servering. Se vår oppskrift på hurtiggravet laks her!