Grillet laks i tortillalefse

Prøv en ny variant av den klassiske tacoen: grillet SALMA med guacamole i tortilla.

grillet salma i tortillalefse

Dette trenger du:

  • SALMA porsjon eller SALMA filet
  • Tortillalefser av mais
  • Tacokrydder
  • 3-4 ss. nøytral olje
  • Jalapenopepper (hermetiske fra glass)
  • En skje rømme per porsjon
  • Fersk koriander
  • Guacamole:
  • 2 spisemodne avocado
  • 2 ss. limesaft
  • 1 finhakket fedd med hvitløk
  • 1/4 finhakket rødløk
  • 1 stor eller 2 små tomater, finhakkede
  • 1 ss finhakket fersk koriander (kan droppes)
  • 1/4 ts cayennepepper (pulver)
  • Finhakket jalapenopepper
  • Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer limejuice til slutt

Slik gjør du:

  1. Kutt fisken i passe porsjonsbiter. Bland halve posen med tacopulver i oljen, og mariner fisken i oljeblandingen mens du lager guacamole, 15-20 minutter er passe. Om ”taco-smak” ikke helt er favoritten så bruk rent paprikapulver i stedet.
  2. Grill fiskebitene i 2-3 minutter på hver side på medium varme, la de beholde en liten rå kjerne. La fisken hvile noen minutter mens tortillalefsen får et minutt på grillen.
  3. Grill lefsene raskt og enkeltvis så de blir gjennomvarme, men ikke tørker til flatbrød.
  4. Legg litt hjemmelaget guacamole på den varme lefsen, grillet taco laks, en skje rømme og topp med noen ringer hermetisk jalapenopepper og ferske korianderblader. Eller bruk noen helt andre grønnsaker, her er det fritt frem for egne valg.

Guacamole:

  1. Avocadoen bør være litt myk, slik at den lett lar seg mose til en kremaktig konsistens. Ha alle ingrediensene unntatt tomat i en bolle, og bruke en potetstapper til å mose det godt sammen.
  2. Bland inn tomatene og smak til med salt og pepper og eventuelt litt mer limejuice.

Tips

Tortillalefser kommer i to varianter: Laget på hvete eller mais. De som er laget på mais er litt gulere og søtere, enn hvete som er mer nøytralt. Siden mais gir en litt søtere tortilla smaker de bedre med sterk mat.