Grillet laks i tortilla med mynte- og ruccolapesto

Fisk på grillen er sunt, godt og så enkelt. Grillede porsjonsbiter av SALMA laks servert i små tortillalefser med mynte- og rucculapesto, agurk, kiwi, hjertesalat og smuldret feta. Skikkelig deilig og frisk rett som passer til både store og små. Dette blir en ny favoritt rundt middagsbordet i sommer!

laks i tortilla

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 600 g SALMA® laks
  • Tortillalefser
  • 4 kiwi
  • 1 agurk
  • 1 lime
  • 1 hjertesalat
  • 1 pakke fetaost
  • Salt og pepper
  • Mynte- og ruccolapesto
  • 1 potte mynte
  • 65 gram ruccola
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • Saften fra 1 sitron

Slik gjør du:

  1. Finhakk mynte, ruccola og hvitløk. Bland det sammen med olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Sett kaldt til servering.
  2. Skrell kiwiene og kutt i mindre biter. Skjær agurk på langs med en ostehøvel eller mandolin. Ha kiwi og agurkskivene over i en bolle og press over litt limesaft.
  3. Vask salaten og smuldre fetaosten i en liten bolle. Ha gjerne over litt olivenolje og kvernet pepper over fetaosten.
  4. Del opp SALMA laksen i passende porsjonsbiter, og grill i ca. 2-3 minutter på hver side. Varm tortillaene på indirekte varme på grillen.
  5. Server varme tortillaer med kiwi, agurksalat og grillet SALMA. Topp med feta og mynte-og ruccolapesto.