Lakse- og tandoorispyd på grillen

Prøv noen spennende varianter av laksespyd på grillen. Her får du oppskriften på ingefær- og sesamglace spyd, og tandoorispyd med noen knallgode salater til.

Laksespyd og tandoorispyd

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 400 g SALMA Cubes
  • Noen bambus- eller grillspyd
  • Litt olje til pensling
  • Tandoori-spyd:
  • 2-3 ss tandoori masala
  • Ingefær- og sesamglace spyd:
  • Litt salt og pepper
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1/2 dl ferskpresset sitronsaft
  • 1/2 ss honning
  • 2 ss revet fersk ingefær
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 stjerneanis knust
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss maizenna
  • Saften av 1 lime
  • Eple- og isbergsalatslaw:
  • 1-2 grønne epler i tynne strimler
  • 2 1/2 dl matyoghurt
  • 2-4 ss epleeddik
  • 1/2 isbergsalat kuttet i tynne strimler
  • Litt salt og pepper
  • Spicy agurksalat:
  • 1/2 agurk
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss limesaft
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 grønn chili, finhakket
  • 1/2 fedd hvitløk
  • 1 ss korianderblader, finhakket

Slik gjør du:

  1. Legg bambusspydene i vann. SALMA bitene krydres med salt og pepper. Tre bitene tett sammen på spydene, slik at de beholder en litt rå kjerne når de grilles. Rett før grillingen pensles de med nøytral olje. De grilles raskt rett på varm grill i ca 30-45 sekunder på hver side. Da skal de ha fått litt farge, men er fremdeles litt rå i kjernen.

Tandoori-spyd:

  1. SALMA bitene vendes og dekkes jevnt med tandoorikrydderet. Bitene kan fint marineres et par timer i kjøleskap før grilling.

Ingefær- og sesamglace spyd:

  1. Ha alle ingrediensene, bortsett fra lime, i en kjele. Kok opp og la det trekke i 3 minutter.
  2. Kjøl ned til romtemperatur og smak til med limesaften. Denne tykke sausen skal fungere som glace og pensles på SALMA spydene etter at de er grillet, nærmest som en tykk og smaksrik "glasur".
  3. Lag gjerne glacen dagen før, de tåler fint å oppbeares i kjøleskap i flere dager. Eventuelt kan du kjøpe ferdig teriyakisaus som du smaker til med ingefær, sitron/lime og litt sesamolje.

Eple- og isbergssalatslaw:

  1. Bland sukker og eddik i en bolle. Ha så i yoghurten og la sukkeret løse seg opp mens du strimler eple og issalaten.
  2. Smak til yoghurten med salt, pepper og evt mer eddik/sukker. Bland inn eple og issalat og server umiddelbart.

Spicy agurksalat:

  1. Agurken bør være kald for å gi en friskest mulig opplevelse. Skrell agurken og del den på langs. Skrap ut innmaten med en skje.
  2. Del den så i 5-6 cm lange stykker og videre i små staver og til sist i terninger. Bland ingrediensene til marianden. Rett før servering vender du agurken og hvitløken i marinaden.