Grillet lime-og chililaks

Dette er oppskriften for deg som liker laksen litt spicy og syrlig.  Lime og chili kompletterer i tillegg den grillete smaken. Server gjerne med en god rømmedressing til.

salma chili og lime laks

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 600 g SALMA
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk lime
  • 1 stk mellomstore chili

Slik gjør du:

  1. Del fisken i serveringsstykker à 150 gram. Dryss salt og pepper på fisken.
  2. Skjær limen i tynne skiver. Hakk chilien fint.
  3. Legg limeskivene direkte på grillen på den indirekte varmen i samme lengde som fisken.
  4. Legg fiskestykkene over limeskivene og strø over chilien.
  5. Grill fiskestykkene på grillen på indirekte varme. Pass på at fiskestykkene ikke blir gjennomstekte. De skal ha en rosa kjerne i midten. Varmen vil fortsette å trekke inn i fiskestykkene etter at du har tatt de av grillen.
  6. La fiskestykkene hvile i 2 minutter før du serverer.