Grillet SALMA med blomkålpuré

Grillet laks smaker himmelsk, og sammen med blomkålpuré og en god tomatsalat har du en deilig rett å by gjestene på.

Grillet+SALMA

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 600 g SALMA (porsjonsstykker a 150 g)
  • 1 ts salt
  • 1/4 nykvernet pepper
  • Blomkålpuré:
  • 1/2 stilk blomkål
  • 3 dl vann
  • 1 dl helmelk
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 nykvernet pepper
  • Tomatsalat:
  • 2 tomater
  • 1 sjalottløk
  • 10 basilikumblader
  • 1/2 ts salt

Slik gjør du

  1. Dryss salt og pepper på fisken. Grill SALMA i grillpanne eller på grillen til den nesten er gjennomstekt, ca. 3-4 minutter på hver side. La varmen trekke litt gjennom før de serveres.
  2. Kok buketter av blomkål i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og ha blomkålen i en foodprocessor sammen med melken. La maskinen gå til du har en glatt mos. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær tomater i biter, finhakk sjalottløk og klipp basilikum i strimler. Bland alt lett sammen og smak til med salt og pepper.
  4. Server grillet SALMA med blomkålpuré og tomatsalat.