Grillspyd av SALMA Cubes med vårløk og teryaki

SALMA Cubes gjør det superenkelt å grille laks på spyd. Prøv denne varianten med en asiatisk smak.

Laksespyd av SALMA Cubes

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 400 g SALMA Cubes (2 stykker)
  • Satayspyd (trepinner - se i den asiatiske sausehyllen)
  • Teryakisaus
  • 1 bunt vårløk
  • Sitron
  • Eventuelt litt salt etter smak

Dette gjør du:

  1. Fukt satayspydene. (De kan gjerne ligge i vann en halvtime hvis spydene skal på grillen)
  2. Skyll vårløken og rens den, bruk den faste delen av stilken, og skråkutt biter på ca. 2 cm.
  3. Tre noen biter av vårløk på spydet, deretter tre biter laks, tett sammen så de ikke så lett blir overstekt, og avslutt med noen biter vårløk.
  4. Pensle med teryaki saus. Grill på høy varme i 1-2 minutter på hver side. Drypp over litt sitron.

Tips

Teryakisaus er en slags søt og salt soyasaus med en litt tykk konsistens, så det er vanligvis ikke nødvendig å salte fisken i tillegg.