Helgrillet laks - Et sunt og godt alternativ i sommer!

grillet.salma1

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 500- 600 g SALMA®
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts hele fennikelfrø
  • Skall fra 2 lime, finrevet
  • 1 ts hel sortpepper
  • 1 bunt asparges
  • 1 pakke hallumi ost
  • 2 pakker brokkolini eller 1 brokkoli
  • 1 dl aioli eller majones
  • 2 ss lime saft

Slik gjør du:

  1. Gni inn fisken med olivenolje. Ha fennikelfrø, limeskall og hel sortpepper i en morter. Knus det grovt og gni det inn på oversiden av fisken.
  2. Grill fisken hel i grill-panne, ca 3-4 minutter på hver side. Snu den forsiktig med en stekespade.
  3. Skrell asparges og del opp osten. Har du brokkolini så beholder du den hel, ellers deler du opp brokkoli i store skiver på langs.
  4. Osten steker du hardt sammen med litt olje, noen minutter på hver side. Hold den varm i folie. Stek eller grill brokkoli og asparges i ca. 5 minutter.
  5. Bland sammen aioli eller majones med litt limesaft. Server fisken oppå grønnsakene og osten. Nytes med lime-majones og litt godt brød.