Laks med créme fraîche og mangochutney

Mango og SALMA er en evig kjærlighetshistorie. Prøv denne retten med créme fraîche og mangochutney.

salmaovnsbakt1

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g SALMA
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • Saus:
  • 3 dl créme fraîche
  • 3 ss mangochutney
  • 1-2 ts karripulver
  • Anretning:
  • Frisk koriander
  • Lime

Slik gjør du:

  1. Rør sammen crème fraîche, mangochutney og karri.
  2. Skjær SALMA-loinen i porsjonsstykker à ca. 120 g og legg dem på en ildfast form.
  3. Stek laksen på 150 grader i 10 minutter. Tilsett mangochutney - og karrisausen, og stek videre i 5 minutter. Steketiden vil variere med tykkelsen på stykkene. SALMA skal ikke være helt gjennomstekt, men ha en rosa kjerne i midten.

Anretning:

  1. Server gjerne ris og litt stekt brokkoli eller pak choy til.