Laks med créme fraîche og mangochutney

Mango og SALMA er en evig kjærlighetshistorie. Prøv denne retten med créme fraîche og mangochutney.

2016.05.09+Salma8001_RO

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g SALMA
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • Saus:
  • 3 dl créme fraîche
  • 3 ss mangochutney
  • 1-2 ts karripulver
  • Anretning:
  • Frisk koriander
  • Lime

Slik gjør du:

  1. Skjær laksefilet i porsjonsstykker à 60–80 g og krydre med salt og pepper.
  2. Brun stykkene i smør i en stekepanne på middels høy varme i ca. 2 min på hver side til de har fått litt farge. Steke-tiden vil variere med tykkelsen på stykkene. SALMA skal ikke være helt gjennomstekt, men ha en rosa kjerne i midten.
  3. Rør sammen crème fraîche, mangochutney og karri og hell dette i pannen sammen med fiskestykkene. La det surre i et par minutter.

Anretning:

  1. Hell noe av sausen på en varm tallerken og anrett laksen på toppen.
  2. Dryss litt hakket frisk koriander over og server med en limebåt.

Tips

Server gjerne ris og litt stekt brokkoli eller pak choy til.