Laks med crème fraîche, sitrussaft og soyasaus

Appelsin og granateple er en perfekt motsetning til crème fraîche og soyasaus. Nyt!

2016.05.09+Salma7978_RO

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g SALMA
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss smør
  • Saus:
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 appelsin
  • 1/2 sitron
  • 1/2 dl soyasaus
  • 2 ss honning
  • 1/4 rød chili
  • 1/2 pk vårløk
  • Anretning:
  • 1-2 appelsiner
  • 1/2 pk vårløk
  • 1/2 granateple
  • Serveres med:
  • Ris

Slik gjør du:

  1. Rør sammen crème fraîche, presset appelsinsaft og sitronsaft, soyasaus, honning, finhakket chili og vårløk i en gryte. Varm opp til like under kokepunktet og hold det varmt. Blir sausen for tykk, kan du spe den ut med litt vann.

Om du vil steke SALMA i panne:

  1. Skjær fisken i fire porsjonsstykker à 150 g. Pensle litt soyasaus på hver side av laksestykkene. Stek stykkene i smør på middels varme i ca. 2 min på hver side. SALMA skal ikke være helt gjennomstekt, men ha en rosa kjerne i midten.

Om du vil tilberede SALMA i ovnen:

  1. Skjær fisken i fire porsjonsstykker à 150 g. Pensle litt soyasaus på hver side av laksestykkene og legg dem i en smurt ildfast form. Stek laksen på 150 grader i 8 min på midterste rille. Steketiden vil variere med tykkelsen på stykkene. SALMA skal ikke være helt gjennomstekt, men ha en rosa kjerne i midten.

Anretning og servering:

  1. Fordel sausen på varme tallerkener.
  2. Anrett laksen på sausen og pynt med skiver av appelsiner uten skall, finsnittet vårløk og granateplekjerner. Du kan erstatte granateple med et halvt syrlig, grønt eple kuttet i små terninger. Server med kokt ris til.

Tips

Litt ekstra energi og smak? Både cashewnøtter og frisk koriander er supert å drysse over. Dropp salt og pepper – soyasausen krydrer fisken din.