Lakseburger i knust potetbrød med syltet rødløk og gressløkdressing

Simen Vatne fra MasterChef Norge 2020 har laget en spennende burgeroppskrift med SALMA burger. «Gjennom min matlaging ønsker jeg å vise at ved å bruke enkle teknikker og å sette den enkelte råvare i fokus kan du oppnå fantastiske resultater»

https://www.salma.no/content/uploads/2021/02/Profilbilde_salma-simen-vatne_v2-144x144.jpg
Salma lakseburger + med potet

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 4 stk SALMA lakseburger
  • 8 stk store poteter
  • 1 boks rømme
  • 1 stk sitron
  • 3 ss hakket gressløk
  • 1 pose ruccola eller spinat
  • 2 stk rødløk
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Kok potetene helt møre, sil av vannet og la dem avkjøles litt. Sett ovnen på 220 grader. Ta frem en bakeplate med bakepapir, knus hver potet helt flat med en gaffel og form dem til en sirkel, prøv å lage alle like store. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Stek i ca. 15 minutter til de blir crispy, avkjøl på rist. Om potetene blir myke kan du ettersteke dem på rist.
  2. Bland sammen rømme og gressløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  3. Lag syltelake ved å koke opp 2 dl vann med saften fra 1 sitron og 100 g sukker. Kjøl ned laken. Skjær løken i strimler ved å bruke en mandolin. Ha løken i syltelaken og la den stå i minst 30 minutter, du kan også lage dette dagen i forveien.
  4. Stek burgeren på begge sider i 1-2 minutter, anrett burgeren som du ønsker.

Tips

Hvis du ønsker å lage ekstra fancy potetbrød kan du rive over litt parmesan når du steker dem.

Tips

Ønsker du å spare litt tid eller variere kan du gjerne server burgerne med valgfritt burgerbrød. SALMA Burger er ekstra godt med brioche burgerbrød.