SALMA burger - Laks med avokadokrem & mangosalsa

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 4 stk SALMA BRG
  • 4 stk Brioche burgerbrød
  • Mangosalsa:
  • 1 mango
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 chili
  • 1 håndfull koriander
  • 1 lime
  • 1 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • Avokadokrem:
  • 2 avokado
  • 1 dl rømme
  • 1 lime
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Mangosalsa:

  1. Kutt mango og rødløk i små terninger. Finhakk chilli og koriander.
  2. Bland ingrediensene sammen og tilsett saften fra lime og hvitvinseddiken.
  3. Smak til med salt og pepper.

Avokadokrem:

  1. Fjern steinen fra avokadoen, og ta ut kjøttet med en skje.
  2. Bland sammen avokado, rømme og limesaft i en bolle og vend alt grovt sammen med en gaffel.
  3. Smak til med saften fra lime, salt og pepper.

Montering:

  1. La SALMA burger hvile i 20 min i romtemperatur før steking.
  2. Panne: Stek SALMA burger i panne på middels høy varme i 2 min på den ene siden, snu og stek 2 min på den andre siden.
  3. Grill: SALMA burger på grill trenger litt kortere tid enn i panne. Stek gjerne ferdig på en side og bare vipp rundt siste sekundene for å få grillskorpe på begge sider. Når SALMA burger skal grilles er det viktig at grillen er ordentlig varm. SALMA burger pensles med litt nøytral olje før grilling. Grill først den ene siden i ca 2 min. Vipp så burgeren rundt og grill i ca 1/2 min på den andre siden. SALMA burger smaker best om den får hvile 2 min før servering.
  4. Fordel 2 ss avokadorøre på nederste del av brødet. Legg på burgeren, og topp med mangosalsa. Legg brødet på toppen av burgeren.

Tips

Litt frisk salat gjør seg også godt som tilbehør i burgeren.