Laksefat med kapers og sitron

Sommeren skal nytes ute, og ikke timevis inne på kjøkkenet. Så legg gjerne ambisjonene litt på kjøl, gjør det enkelt med et delikat laksefat, og nyt kvelden sammen med gjestene.

laksefat med kapers og sitron

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 1 stk. SALMA hel loin
  • 2 sitroner
  • Kapers fra glass, gjerne store med stilk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts hvitt sukker
  • 1 ts honningsennep
  • Salt og pepper
  • Fersk dill

Slik gjør du:

  1. Skjær opp rå SALMA filet i tynne skiver og legg enkeltvis utover et fint serveringsfat. Sett inn i kjøleskapet slik at både fisk og fat holder seg kaldt.
  2. Press saften av en sitron, og rør sukkeret ut i saften, miks med sennep, 2 ss. hakkede kapers, olivenolje, smak til med salt og pepper. Rør godt og la dressingen stå å trekke, den kan stå i opptil en uke.
  3. Rett før servering, ta ut fatet med fisk, drypp dressing jevnt utover slik at alle fiskebitene får litt, pynt med hele kapers, tynne sitronskiver og små kvister med dill.