Laksespyd

Av Ina-Janine Johnsen fra Mat På Bordet.

Fisk er gøy! Særlig når du serverer det på denne måten. Dette er fingermat, det skal være litt grisete, du skal ha behov for en serviett og det skal være fargerikt! Lag spydene gjerne på forhånd og oppbevar de i kjøleskapet frem til de skal grilles. Server de på hverdagen eller i helgen, på barnebursdagen eller til en uformell middag med venner!

https://www.salma.no/content/uploads/2014/10/marte_marie_forsberg_20140613_MG_2318-144x144.jpg
salmaspyd

Dette trenger du:

  • ca. 800g SALMA laks
  • 4 fargerike paprikaer – gjerne en rød, en oransj, en gul og en grønn
  • 1-2 røde løk
  • 8 – 10 cherrytomater
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts spisskumin
  • 1/4 ts paprika
  • en lime eller sitron
  • salt og pepper
  • Til servering:
  • varme tortillas
  • avokado i skiver
  • litt rømme
  • frisk koriander

Slik gjør du:

  1. Skjær SALMA i terninger. Skjær den først på langs og skjær så opp i terninger. Lag en rask marinade ved å blande olivenolje med spisskumin og paprika. Hell dette over SALMA terningene og bland lett (gjerne med hendene) slik at marinaden fordeler seg jevnt på SALMAEN.
  2. Skjær paprikaen i nogenlunde samme størrelse som terningene. Det samme gjør du med løken.
  3. Finn frem noen spyd og tre på paprika, løk og SALMA om hverandre. Pass på at du har nogenlunde samme størrelse på SALMA terningene på samme spyd slik at de steker jevnt. Ha en cherrytomat på enden og kvern litt salt og pepper over spydene.
  4. Finn frem noen spyd og tre på paprika, løk og SALMA om hverandre. Pass på at du har nogenlunde samme størrelse på SALMA terningene på samme spyd slik at de steker jevnt. Ha en cherrytomat på enden og kvern litt salt og pepper over spydene.
  5. Ha spydene på varm grill og snu de forsiktig etterhvert som de begynner å få litt farge – 1-2 minutter på hver side bør holde.
  6. Legg spydene på et fat etterhvert som de blir ferdige og pynt med frisk koriander. Klem noe av den varme sitrussaften over spydene like før servering.
  7. Server SALMA spyd med varme tortillas, oppskjært avokado og gjerne litt rømme.
salma laksespyd