Laksetartar med pepperrot og potetchips

Laksetartar er enkelt å lage og er en ypperlig rett som passer godt som forrett til påskemiddagen eller som tilskudd til koldtbordet når lange deilige påskelunsjer står for tur.
Pepperrot tilfører tartaren en deilig spiss aroma, og sitronen gir friskhet. Server tartaren med knasende sprø potetchips.
Føler du for å tilføre det lille ekstra kan du servere tartaren med dekorative vaktelegg.

laksetartar, tartar, laks, forrett, smårett, vaktelegg

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 400 g SALMA® laks
  • ½ ss sennep
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss revet frisk pepperrot eller pepperrot på tube
  • 2 ss sitronsaft
  • Ca. 2 ss finhakket gressløk
  • 1 neve potetchips, lett saltet
  • Salt og pepper
  • Frisk gressløk
  • Alternativt:
  • 4-8 vaktelegg (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  1. Kutt SALMA® i små terninger. Ha terningene i en bolle sammen med sennep, olivenolje, pepperrot og sitronsaft. Tilsett finhakket gressløk. Bland sammen og smak til med salt og pepper.
  2. Lag så 4 små kaker av blandingen. Bruk en «ring» av metall eller skjær ut en selv ved å skjære av topp og bunn på en 0,5 liter plastflaske. Spar ca. 5-7 cm av midten av flasken til å forme tartaren med.
  3. Kok vaktelegg ca. 2 min
  4. Topp tartaren med vaktelegg, potetchips og frisk gressløk.