Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing

Fra bloggen Fru Timian.

Denne retten passer egentlig til hvilken som helst anledning. Enkel, rask og god som den er!

https://www.salma.no/content/uploads/2014/10/Fru-Timian-144x144.jpg
salma-og-couscous-2

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Couscous og SALMA:
  • 4 dl couscous
  • 1 ½ ts flaksalt
  • nykvernet pepper
  • 500 g loin av Salma
  • 50 g pistasjenøtter
  • 50 g pekannøtter
  • 50 g pinjekjerner
  • 10 tørkede aprikoser
  • 3 ss olivenolje
  • 50 g ruccola
  • Yoghurtdressing med mynte og hvitløk:
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 dl gresk yoghurt
  • ½ ts flaksalt
  • nykvernet pepper
  • 1 liten skvis sitronsaft
  • 15 mynteblader

Slik gjør du:

  1. Begynn gjerne med dressingen, for den har godt av å stå noen minutter før den spises. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland det sammen med yoghurten, salt og pepper i en bolle. Smak til med sitronsaft. Hakk opp ca. 10 mynteblander og rør inn. Resten av bladene pynter du med.
  2. Ha couscousen i en bolle som tåler høy varme. Ha over halvparten av saltet og litt nykvernet pepper og rør rundt. Hell over det kokende vannet og legg en tallerken på toppen av bollen, som et lokk. La det stå slik i 4-5 minutter.
  3. For å få mest mulig smak ut av nøttene, bruker jeg å ha dem i en helt tørr stekepanne og la dem steke noen minutter til de begynner å få brune flekker på seg. Ha dem så over på en tallerken.
  4. Del opp aprikosene i små terninger. Jeg bruker å dele hver aprikos i 6 småbiter. Bland dem med nøttene.
  5. Del laksen i terninger på ca. 3 x 3 cm. Det er ikke veldig nøye, men det er fint om de er passe munnfuller. Dryss over resten av saltet og litt nykvernet pepper.
  6. Varm 1 ss olivenolje i stekepannen og stek lakseterningene på medium varme i 2-3 minutter på hver side.
  7. Ta lokket av couscousen. Bruk en gaffel til å røre luft inn i couscousen og til å fjerne eventuelle klumper. Hell over 2 ss olivenolje og rør inn både den, nøttene og de tørkede aprikosene. Smak til med salt og pepper. Bland inn ruccolaen.
  8. Fordel couscousen på et serveringsfat og fordel laksebitene over.
salma-og-couscous-og-yoghurtdressing-1024x678
salma-og-couscous-1024x678