Lettgrillet SALMA laks med couscous salat

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 300 g SALMA
  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl couscous
  • 2 modne tomater
  • 1 avocado
  • 1 rødløk
  • 1/2 bunt dill
  • 1/2 ts revet sitronskall
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • Litt olivenolje
  • Chilisaus:
  • 1 beger Crème Fraîche
  • 2-3 ss sweet chilisaus
  • Saften av 1 stk lime

Slik gjør du:

Grillet SALMA:

  1. Mariner fisken i soyasaus i om lag en halvtime.
  2. Ha i litt olje i en varm panne og la fisken så vidt steke på hver side slik at den får en karamelisert overflate. Kutt fisken når den er avkjølt.

Couscous salat:

  1. Laga couscous enligt anvisningene på pakken.
  2. Skjær tomater i mindre biter.
  3. Skjær rødløk i skiver.
  4. Hakk dillen.
  5. Bland couscous med tomatbitene, rødløken, dillen og sitronskallet. Rør inn litt olje og smak til med salt og pepper.
  6. Del Avocado i skiver.
  7. Bland sammen Crème Fraîche, chilisaus og saften av lime. Server dette til salaten.
  8. Legg couscous salaten utover et fat, topp med skivet avocado, Salmaskiver og hakket dill.
  9. Server med cremefraiche dressingen.