Lønnesirupglasert SALMA med avocadorøre

Søtt og salt er en vinnerkombinasjon. Prøv grillet laks med lønnesirup og røff avocadorøre!

07_Salma-Tine_loennesirupglasert-salma

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Lønnesirupglasert SALMA:
  • Ca. 600 g hel SALMA
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1,5 dl lønnesirup
  • 0,5 dl soyasaus
  • 2 ss frisk ingefær
  • 2 ts maizena
  • Røff avocadorøre:
  • 4 stk spisemodne avocadoer
  • 1/2 sitron eller 1 stk lime
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts fint salt
  • 1/4 ts svart nykvernet pepper
  • 1/4 ts chilipasta eller 1/2 frisk chili
  • 1 dl lettrømme
  • 4 ss frisk koriander

Slik gjør du:

Lønnesirupglasert SALMA:

  1. Dryss salt og pepper på fisken.
  2. Skrell og riv ingefær med et lite rivjern.
  3. Del fisken i serveringsstykker á ca. 150 gram.
  4. Bland sammen lønnesirup, soyasaus, frisk ingefær og maizena.
  5. Pensle sirupsblandingen over fiskebitene på alle sider.
  6. Grill fiskestykkene på grillen på indirekte varme. Pass på at fiskestykkene ikke blir gjennomstekte. De skal ha en rosa kjerne i midten. Varmen vil fortsette å trekke inn i fiskestykkene etter at du har tatt de av grillen.
  7. La fiskestykkene hvile i 2 minutter før du serverer.
  8. Ha på mer av lønnesirupsblandingen før servering.

Røff avocadorøre:

  1. Del avocadoene i to. Ta ut stenene og skrap fruktkjøttet ned i en bolle.
  2. Klem saften av sitronen/limen over avocadokjøttet. Tilsett resten av ingrediensene og mos med en gaffel så får du en grov guacamole.
  3. Smak til med salt, pepper og chili.

Tips

Skal du ikke servere avocadorøren med en gang? Legg i en avocadostein i skålen før du dekker til med lokk eller plast. Da blir den ikke brun.