Maki Sushi

Maku betyr å rulle, og maki sushi blir dermed rullet sushi. Inviter noen venner og lag sushi sammen – det er både sosialt og gøy.

 

Maki Sushi med SALMA

Tips

Sushieddik kan du også kjøpe ferdig, og kalles ”sushi seasoning”. Får du ikke tak i sushiris kan du benytte grøtris.

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 200 g SALMA
  • 8 dl sushiris
  • ½ dl riseddik
  • 3 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 pakke Nori (laget av tang)
  • Litt sterk chilisaus
  • 1 dl majones
  • 1 vårløk
  • 1 avocado
  • 1 agurk
  • 1 mango
  • 4 ss ristet sesam
  • 1 bambusmatte

Slik gjør du

  1. Begynn med risen. Skyll risen i kaldt vann til vannet blir klart. La risen ligge i bløt i 20 minutter i det siste skyllevannet.
  2. Hell av skyllevannet og ha like mye vann som ris i en kjele med lokk, og la det koke i 3-4 minutter. Ta risen av platen og skru ned til laveste trinn, og la risen trekke på svak varme i ca. 15 minutter til vannet er borte.
  3. Ha så risen over i en bolle og la den avkjøles. Bland sammen eddik, sukker og salt, og rør til alt er oppløst. Hell noe av eddikblandingen over risen og vend forsiktig inn. Risen skal være klebrig og ikke bløt, og derfor er det viktig at du justerer mengden eddikblanding og ikke har i alt på en gang.
  4. Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle, slik at den beholder fuktigheten.
  5. Skjær så SALMA-laksen på langs i 2 cm tykke skiver. Del agurk og mango på langs og i ca. 1 cm tykke skiver. Del avocado i tynne båter.
  6. Kle bambusmatten med plastfolie. Legg et nori papir på bambusmatten og på risen. Risen skal legges lett på norien med ca. 7 mm tykkelse. Spar 2 cm på den ene enden av norien. Her kan du bruke litt knuste riskorn for å klistre igjen makirullen til slutt.
  7. Legg SALMA, avokado, agurk og ristet sesam på risen. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake og klem godt sammen.
  8. Fjern bambusmatten. Pass på at skjøten er på undersiden og skjær rullen i passende biter.
  9. Når en makirull er ferdig legger du bitene i kjøleskap mens du lager ferdig resten. Bitene bør pakkes inn i folie så de ikke blir tørre.
  10. Server makibitene med soyasus, wasabi og ingefær.

Tips

Det anbefales å ha en liten skål med kaldt vann i nærheten i tilfelle risen klistrer seg i hendene eller på kniven. Dypp da hender eller kniv i vannet.