Middagspai med laks og spinat

Middagspai er perfekt om du har grønnsaker du vil bruke opp, fordi det meste passer i en pai. Lag gjerne en stor, da den er like god dagen etter!

2016.05.09+Salma8016_RO

Dette trenger du til 6-8 porsjoner:

  • 600 g SALMA
  • 6–8 ark filodeig
  • Fyll:
  • 2–3 hvitløksfedd
  • 200 g frisk spinat
  • 2–3 ss smør
  • 5 egg
  • 2,5 dl fløte
  • 1⁄2 ts finhakket frisk dill
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Skjær SALMA i små terninger, ca. 3 x 3 cm og krydre med salt og pepper.
  3. Skjær hvitløk i tynne skiver og stek dem lett i litt olivenolje. Tilsett spinaten og stek til den faller sammen. Sett til side.
  4. Kle en paiform med ett ark filodeig. Pensle hele arket med smeltet smør og legg et ark til på toppen. Fortsett til alle arkene er brukt. Samle de løse kantene og rull dem sammen for å lage en fin kant rundt paien.
  5. Fordel den stekte spinaten jevnt over bunnen av paien.
  6. Fordel laksebitene på toppen av spinaten.
  7. Pisk sammen egg og fløte, krydre med salt og pepper og rør inn dill.
  8. Hell eggeblandingen i paien og sett den i ovnen.
  9. Stek paien i 30–40 min, til den er gjennomstekt.
  10. La laksepaien stå i 5–10 min før den serveres.

Tips

Legg gjerne laksebitene i en pose i fryseren i ca. 30 min før du fordeler dem på spinaten i paien. På denne måten gjennomsteker du ikke laksen helt, og du får en god konsistens på fisken.

Tips

Paien er også god dagen etter, enten oppvarmet eller romtemperert.