Ovnsbakt laks med blåmuggost

Prøvd laks med blåmuggost? Denne ovnsbakte retten er kremet, syrlig og passer bra til stekt sopp og båtpoteter – en komplett hverdagsmiddag.

SALMA-blaamuggost

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 600 g SALMA
  • 125 g blåmuggost
  • 2 ss Crème Fraîche eller kremfløte
  • Nykvernet pepper
  • Evt. sopp, båtpoteter og sukkererter

Slik gjør du

  1. Legg laksestykkene på stekeplate eller ildfast form.
  2. Mos osten med en gaffel og rør inn litt fløte eller Crème Fraîche slik at den får en myk konsistens.
  3. Fordel blandingen over fiskestykkene, og kverne litt pepper over.
  4. Stek laksen i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter.
  5. Server gjerne SALMA-laksen med stekt sopp, båtpoteter og lettkokte sukkererter.