Ovnsbakt laks med spicy agurksalat

Prøv en overraskende vri på ovnsbakt laks med en frisk og spicy agurksalat til.

ovnsbakt laks av salma

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 1 stk hel SALMA loin
  • 1 ark bakepapir og en bit med bomullstråd
  • 1 sitron
  • 1-2 ss. olivenolje
  • En tommelstor bit med ingefær
  • Salt
  • Spicy agurksalat:
  • 1 hel agurk
  • 1 liten honningmelon
  • 1 rød chili, hakket
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1-2 ss. lys riseddik eller hvitvinseddik
  • 1 ss. sukker
  • 3-4 ss. god olivenolje
  • Smak til med salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Del fileten i to og klapp den tørr med et kjøkkenpapir. Legg bitene på bakepapiret, strø over noen sitronskiver og rikelig med ingefær i tynne staver.
  2. Avslutt med litt olivenolje og litt salt. Lukk pakken og slå en bomullstråd rundt slik at det ser ut som en fin presang.
  3. Stek i en liten form midt i ovnen på ca. 190 grader i 8-10 minutter, fisken skal helst ha en litt rå kjerne. Server med spicy agurksalat.
  4. Bland sitronsaft, eddik, sukker olivenolje og smak til med litt salt og pepper.
  5. Skrell agurken og del den i to på langs, bruk en teskje til å skrape bort innmaten med frø. Del i ca. 1 cm tykke halvmåner.
  6. Del melonen, fjerne frøene med en skje. Kutt i båter, fjern skallet og lag passe store biter. Strø over finhakket rød chili, og hell på dressingen.
  7. Salaten kan gjerne trekke en time eller to i kjøleskapet.