
Ovnsbakt laks med appelsinglace og rotgrønnsaker
Laks i ovnen er perfekt påskemat å servere når man skal samle flere rundt middagsbordet. La påskemiddagen (nesten) gjøre seg selv – kutt opp grønnsakene og mariner laksen med en nydelig appelsinglace før alt bakes ferdig i ovnen. Bruk gjerne SALMA® belly loin som tilsvarer bukstykket på fisken – denne delen egner seg ekstra godt til baking i ovn.

Dette trenger du til 4 porsjoner:
- Ca. 600 g SALMA® laks
- 1 ss revet appelsinskall
- 2 ss honning
- 2 ss soyasaus
- Saft fra 1 appelsin
- Rotgrønnsaker
- 4 poteter
- 1 pastinakk
- 1 søtpotet
- 4 gulrøtter
- 4 hvitløksfedd
- 1 chili
- 100 g smør
- Ca. 20 gram revet parmesan
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader varmluft.
- Skrell og del opp rotgrønnsakene i skiver. Fordel i en ildfast form. Smelt smøret og ha i presset hvitløk og finhakket chili. Hell deretter smøret over grønnsakene. Tilsett litt salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 40 minutter. Når det er 5 minutter igjen av steketiden ha over revet parmesan.
- Ha SALMA® laksen i en ildfast form. Bland sammen appelsinskall, appelsinsaft, honning og soyasaus. Ha blandingen over laksen og stek i ovnen under grønnsakene i ca. 20 minutter (steketid på porsjonsstykker ca. 10-12 minutter).
- Server med litt salat og frisk timian.


Laksetartar med pepperrot og potetchips
Nydelig forrett til påskemiddagen

Ovnsbakt Laks med nøttesmør og rosenkål
med nøttesmør og rosenkål

Påskens beste laksemiddag
Crème Fraîche, sitrussaft og soyasaus gir en saus til laksen med en fantastisk smak. Imponér gjestene med denne smaksrike retten i påsken!

Laks med soya og mangosalsa
Prøv stekt SALMA® laks med mangosalsa og soyasaus – en perfekt kombinasjon!