Ovnsbakt laks med appelsinglace og rotgrønnsaker

Laks i ovnen er perfekt påskemat å servere når man skal samle flere rundt middagsbordet. La påskemiddagen (nesten) gjøre seg selv – kutt opp grønnsakene og mariner laksen med en nydelig appelsinglace før alt bakes ferdig i ovnen. Bruk gjerne SALMA® belly loin som tilsvarer bukstykket på fisken – denne delen egner seg ekstra godt til baking i ovn.

Oppskrift, laks, ovnsbakt laks, påske

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 600 g SALMA® laks
  • 1 ss revet appelsinskall
  • 2 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • Saft fra 1 appelsin
  • Rotgrønnsaker
  • 4 poteter
  • 1 pastinakk
  • 1 søtpotet
  • 4 gulrøtter
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 chili
  • 100 g smør
  • Ca. 20 gram revet parmesan
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skrell og del opp rotgrønnsakene i skiver. Fordel i en ildfast form. Smelt smøret og ha i presset hvitløk og finhakket chili. Hell deretter smøret over grønnsakene. Tilsett litt salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 40 minutter. Når det er 5 minutter igjen av steketiden ha over revet parmesan.
  3. Ha SALMA® laksen i en ildfast form. Bland sammen appelsinskall, appelsinsaft, honning og soyasaus. Ha blandingen over laksen og stek i ovnen under grønnsakene i ca. 20 minutter (steketid på porsjonsstykker ca. 10-12 minutter).
  4. Server med litt salat og frisk timian.