Ovnsbakt laks med nøttesmør og rosenkål

Laks i ovnen er en perfekt tilberedningsmåte for å få laksen saftig og god. Prøv med nydelig nøttesmør og stekt rosenkål for en ny vri.
Tilbehøret kan enkelt varieres, og retten passer derfor like godt til hverdag som middag til gjester.

ovnsbakt_web

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 600 g SALMA®
  • 2 ss olje
  • 200 g rosenkål
  • 100 g smør
  • 1 dl hasselnøtter
  • 2 ss Kikkoman soyasaus

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader. Bak SALMA® i en ildfast form med olje, salt og pepper i ca. 15 minutter.
  2. Del opp rosenkålen i blader eller strimle den grovt. Stek noen minutter i en panne med litt smør til den blir mør. Legg til side.
  3. Brun smøret lett i pannen med grovhakkede nøtter. Tilsett soya.
  4. Fordel nøttesmøret over SALMA® og rosenkålen, og server med ønsket tilbehør.

Tips

Smaker godt med ovnsbakte poteter, selleri – og potetmos, pannestekt blomkål eller godt brød.

Tips

SALMA® sashimi
Med en liten vri får du en perfekt forrett.
Bytt ut ovnsbakt SALMA® med tynne skiver av rå SALMA®. Ha varmt nøttesmør over stekt rosenkål og lakseskivene. Server!